skip to Main Content
Michael Hulst : 06 33788976, Kortenhoef (omgeving Hilversum)

Wat is het verschil tussen ‘je bewust concentreren’ en ‘concentratie’?

Als je bewust probeert te concentreren scheid je je af. Je wil daarbij het ene wel, bijvoorbeeld de focus op je werk en het andere niet, bijvoorbeeld de geluiden van een graafmachine buiten. Deze manier van concentreren kost veel energie. Je moet er immers constant voor zorgen dat het ene buiten je blijft en het andere in je aandacht. De kans dat je zo in ploeteren vervalt, is best groot.

‘Concentratie’ komt als het ware vanzelf. Je aandacht vloeit ergens als vanzelf naar toe en dan ben je geconcentreerd. Al het andere valt daarbij weg. Er ontstaat een natuurlijke focus waarbij geen graafmachine je meer af kan leiden. Deze vorm van concentratie kost geen enkele energie, is licht, creatief en vol beweging.

Over dit verschil hadden we het de afgelopen traject dag van ‘Bewust creëren’.

Als je ‘concentratie’ ervaart is dat een teken dat je in je ‘Talent’ zit. Je Talent is dat wat jij van nature heel goed kan en als vanzelf uit je stroomt. Voor deze stroom van jouw persoonlijke Talent gaan we tijdens het Bewust creëren traject meer ruimte maken. Zodat je uiteindelijk meer lichtheid ervaart in de dingen die je doet.

www.bewustcreeren.info

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

copyright Michael Hulst 2020

Back To Top