Skip to content

Afgelopen traject-dag van ‘Bewust creëren’ zei een deelneemster: ‘het lukt mij niet goed om mijn grenzen aan te geven. Ik vertoon uitstel gedrag en ga het gesprek hierover niet aan. Ik ben bang voor een conflict en heb daar geen zin in.’

We vroegen haar waarom het nodig was om grenzen te stellen? Ze zei dat het voor haar nodig was omdat anderen daar anders nogal makkelijk overheen gaan. Er bleef dan geen ruimte voor haarzelf over.

Wat ze dus eigenlijk wilde was ruimte innemen voor zichzelf.

We vroegen haar hoe het zou voelen als ze zou focussen op het innemen van haar eigen ruimte in plaats van het stellen van grenzen? Dit gaf direct een heel ander gevoel.

De focus op het innemen van haar eigen ruimte zorgde voor een open gevoel. Ze voelde zich er krachtig en groter door, meer in verbinding. De focus op het stellen van grenzen sloot haar juist af, gaf haar een klein en benauwd gevoel.

Met het stellen van grenzen, begrens je dan ook niet de ander maar jezelf. Die ander gaat linksom of rechtsom toch wel door. Terwijl het innemen van je eigen ruimte mentaal een heel ander effect heeft; het is een stap naar voren waarbij je je verbind met alles wat er is en je laat zien wie je bent en wat je wil.

Het innemen van je eigen ruimte is daarmee enger dan het begrenzen van je ruimte maar ook oneindig veel vrijer en lichter en leuker!

Binnen de modules van Bewust Creëren ga je aan de slag met het innemen van je eigen ruimte. Je gaat je unieke ‘Talent’ ontdekken en onderzoeken wat jouw tegenhoudt om te leven vanuit je volle potentieel. We willen je daarbij uitnodigen om jezelf vrij te maken van oude vormen en patronen.

Met Talent bedoelen we iets anders dan gewoonlijk bedoeld wordt. Het gaat niet om goed kunnen voetballen of pianospelen, iedereen wordt geboren met een uniek Talent. Het is wat jou van nature gemakkelijk afgaat en je zo vanzelfsprekend doet dat je vaak niet in de gaten hebt dat het een Talent is!

Start module 1 vrijdag 1 november: ‘Leven en werken vanuit je Talent.’
Ontdekken van je unieke Talent. Jezelf vrij maken van oude vormen en patronen. Overtuigingen onderzoek waarbij het lichaam de ingang is.

Start module 2 vrijdag 8 november: ‘Het Talentproject.’
Verdieping en verankering van het reeds geleerde. Meer zichtbaarheid van jouw unieke eigenheid door het uitvoeren van een Talentproject.

Zie voor meer informatie www.bewustcreeren.info

Voor een vrijblijvend intake gesprek bel gerust met de trajectbegeleiders van Bewust creëren: Michael Hulst of Petulia van Tiggelen. Michael: 06-33788976 Petulia: 06-23464522

Wat is het verschil tussen ‘je bewust concentreren’ en ‘concentratie’?
Licht en gemakkelijk

CONTACT

Michael Hulst
info@michaelhulst.nl
06 33788976

Vestigingslocatie:
Emmaweg 86
1241 LJ Kortenhoef (nabij Hilversum)

Back To Top