Skip to content

Een poosje geleden heb ik gewerkt aan een nieuwe website voor het presenteren van mijn schilderijen. Dat ging niet gemakkelijk. Hieronder het relaas van de totstandkoming:

Gisteren ben ik begonnen met het bouwen van een nieuwe website voor het presenteren van mijn schilderijen. Ik weet dat het bouwen van een website frustrerend kan zijn (zacht uitgedrukt…) en daarom probeer ik zoveel mogelijk ‘in de stroom’ te blijven. Oftewel; als iets niet lukt en neigt naar ploeteren, beweeg ik mee met wat wel mogelijk is. Dit om het proces licht en gemakkelijk te houden.

Telkens stuit ik op nieuwe problemen en telkens beweeg ik daarin mee. Ik ben verrast over nieuwe mogelijkheden en soms loop ik weer helemaal vast. Hortend en stotend werk ik zo verder.

Ondertussen is het al laat op de avond en ben ik al aardig opgeschoten als plotseling het gehele programma t-o-t-a-a-l-v-a-s-t-l-o-o-p-t. Elke poging van mijn kant om het nieuw leven in te blazen, mislukt. Nu vind ik het wel genoeg geweest: ‘ik ben toch steeds met de stroom meegegaan?! Waarom lukt het dan nu niet meer? Het moet een keer ophouden!’

Veel te laat ga ik uiteindelijk naar bed en wordt de volgende ochtend nerveus en met een lichte druk op mijn borstkas wakker. Nader onderzoek brengt mij bij de overtuiging: ‘als ik de stroom volg zal het gemakkelijk gaan’. Deze overtuiging zorgt ervoor dat mijn ego zich kan neerleggen bij het ‘inspannende meebewegen’ maar verwacht daarvan wel resultaat: het moet gemakkelijk gaan! Er zit kennelijk een grens aan wat mijn ego trekt wat betreft ‘meebewegen zonder resultaat’.

Toen viel het besef binnen; alles wat licht en gemakkelijk gaat is fijn en prettig, maar zorgt vaak niet voor meer inzicht. De uitdagingen, hoe vervelend en frustrerend ook, zijn juist de stukjes die mij doen stilstaan. Daardoor besef ik nu bijvoorbeeld dat er toch nog een ego-draakje verstopt zit onder mijn optimistische meebewegen. Het stilstaan zorgt ervoor dat ik weer verbinding maak met mijzelf en zie dat de overtuiging niet waar is.

‘Het volgen van de stroom’ betekent niet dat het altijd gemakkelijk en plezierig gaat; integendeel, ‘de stroom’ is niet gericht is op persoonlijk gewin of tastbaar resultaat. Het gaat om meebewegen. Keer op keer op keer. Als het je daarbij lukt om je te blijven verbinden met elke vorm van weerstand die je op je pad tegenkomt, dan ontstaat er inzicht en daarmee werkelijk meer lichtheid.

Ondertussen is de website af, maar heb ik nieuwe inspiratie opgedaan en wil ik hem weer helemaal veranderen 😉 De versie van dit moment is hier te bekijken: www.michaelhulst-art.com

Uit naam van Michael Hulst of vanuit zichzelf schrijft Petulia van Tiggelen deze blog. Samen met Michael begeleidt zij het persoonlijke ontwikkeltraject ‘Bewust creëren’. www.bewustcreeren.info

Je hoeft geen grenzen te stellen!
Dingen moeten af

CONTACT

Michael Hulst
info@michaelhulst.nl
06 33788976

Vestigingslocatie:
Emmaweg 86
1241 LJ Kortenhoef (nabij Hilversum)

Back To Top