Ga naar hoofdinhoud

Als je iets los wil laten hou je iets vast. Dat is logisch he?! Je kunt niet iets loslaten wat je niet eerst hebt vastgehouden. Als je ‘los wil laten’ (angst, pijn, verdriet, ellende enz. ) ga je daar vaak je best voor doen. Je kan jezelf ontspannen met bijvoorbeeld yoga of proberen er niet meer aan te denken of, als je er toch aan denkt, direct tegen jezelf te zeggen: ‘stop, ik moet dit loslaten!’.

Het lukt dan misschien wel even om los te laten maar vroeg of laat komt er een trigger en dan is de kans groot dat je weer vasthoudt. Kun je eigenlijk wel loslaten als je niet weet waarom je vasthoudt?

Vasthouden zorgt voor spanning in je lijf en spanning heeft vrijwel altijd te maken met angst. Welke angstgedachte hou jij vast? Dat is het onderzoeken waard.

Angst kan alleen maar blijven voortbestaan als je hem probeert te ontwijken.

Als je de angst herkent en bewust mag ervaren dan kan die je niet meer geheel overnemen. Je kan helderder blijven denken en kan zien welke beperkende overtuiging de angst in stand houdt. Als je jezelf verder onderzoekt zal je zien dat deze overtuiging aangeleerd is en dat je altijd de keuze hebt om een overtuiging te kiezen die blijheid en ruimte geeft. Zo wordt je angst getransformeerd.

Loslaten is dan niet meer nodig, doordat je de angst erachter aanpakt gaat wat je los wil laten JOU LOSLATEN.

Relaties
Het geheim van de draak

CONTACT

Michael Hulst
info@michaelhulst.nl
06 33788976

Vestigingslocatie:
Emmaweg 86
1241 LJ Kortenhoef (nabij Hilversum)

Back To Top