Skip to content

Op de warmste 20 april ooit zaten wij in het bos onze training voor de volgende dag voor te bereiden. Een groot deel van dit persoonlijke ontwikkeltraject, wat we onlangs Bewust creëren hebben genoemd, gaat over het zogenaamde ‘draken’ onderzoek. Met draken bedoelen we de beperkende overtuigingen die ons ervan weerhouden om te doen wat we werkelijk willen doen.

       

Het begeleiden van dit traject zorgt ook bij ons voor een constante spiegel en deze keer kwamen we ieder een al bekende ‘draak’ tegen. Bij Michael was dit: ‘Ik heb niet genoeg’ en bij Petulia: ‘Ik word afgewezen’.

Deze draken hebben we al vaak onderzocht. We hebben ze fysiek ervaren, we zijn erbij gebleven en hebben ze ‘omgedraaid’ waardoor we weten dat ze ‘niet waar’ zijn. En ondanks dat we nauwelijks meer worden overgenomen door de fysieke en emotionele reacties van deze ‘draken’ zijn ze nog wel aanwezig. Enigszins gefrustreerd vroegen we ons af: ‘Wat moeten we daar toch mee?’ Toen besloten we om in plaats van te kijken hoe we ze verder uit ons systeem konden krijgen, ze volledig binnen te halen.

Daarvoor visualiseerde we onze draak voor ons op onze handen waarbij het de bedoeling was deze bij ons hartgebied naar binnen te brengen. Dit ging niet zonder slag of stoot. Petulia had namelijk van haar beperkende overtuiging een bruine, glazen bol gemaakt met aan alle kanten lange, messcherpe punten. Dat leek haar nogal pijnlijk om naar binnen te brengen… Maar het tegendeel bleek waar. Zo gauw de scherpe punten haar lichaam raakten smolten ze als het ware weg en het hele geval veranderde binnen in haar in een soort van zware, stroperige substantie die door haar hele lichaam vloeide. Ze kon de substantie tot in de punten van haar tenen en vingers voelen. En met licht gebogen hoofd was dit wat ze erbij dacht: “ik kan je ervaren draak, ik weet dat je ‘niet waar’ bent, ik kan er altijd voor kiezen om niet met je ‘verhaal’ mee te gaan, maar je bent wel onderdeel van mij.”

Dit totale integreren van de draak zorgde er tot haar verbazing voor dat ze zich in plaats van ‘wiebelig’ sterker en krachtiger voelde. Het tot zich nemen van de draak bleek haar ‘grond’ te geven. Precies wat ze als ‘luchtig’ type, dat vrij chaotisch alle kanten opschiet nodig had.

Bij Michael was de visualisatie heel anders. Zijn drakenvisualisatie bestond uit ‘lucht’. Lucht is moeilijk vast te pakken. Toch is dat wat hij bij zijn hartgebied naar binnen bracht. Ook bij hem vulde de draak, in dit geval lucht, zijn hele lichaam. Hij voelde zich er direct erg blij door worden. Het gaf hem precies wat hij als ‘aards’ type nodig heeft; namelijk ‘lucht’.

Dat je draak je direct iets te bieden heeft, sterker nog; een groot cadeau kan geven, vonden we een ware I-opener. Eentje die nog steeds doorwerkt. Alsof je altijd tegen een draak gevochten hebt die je eigenlijk de ‘missing link’ komt brengen.

Want als je de kracht die de draak aanbiedt niet integreert, zal je deze kracht altijd blijven zoeken in de wereld om je heen. Waarmee je afhankelijk wordt van de omstandigheden. Op het moment dat je deze kracht wel integreert, kun je los van de omstandigheden ten volle je Talent laten stromen.

Om los te laten moet je eerst vasthouden.
Gronding

CONTACT

Michael Hulst
info@michaelhulst.nl
06 33788976

Vestigingslocatie:
Emmaweg 86
1241 LJ Kortenhoef (nabij Hilversum)

Back To Top