Skip to content

Binnen een relatie val je vaak op eigenschappen van een ander die je zelf mist. Daarmee vult die ander jouw gebreken aan. Het kan zijn dat je door deze aanvulling afhankelijk wordt van die ander. Uiteindelijk ga je je vaak irriteren aan de eigenschappen waar je in eerste instantie juist op gevallen bent. Daarom is het interessant om te onderzoeken waarom deze eigenschappen je aantrokken. Wat zegt dat over jou?

Een voorbeeld:

Ik ontmoette een vrouw die op haar man gevallen was omdat hij zoveel rust uitstraalde en zo geaard over kwam, maar uiteindelijk ging juist die rust haar irriteren. Het bleek dat hij weinig energie bezat en alles wat ze wilden doen werd daardoor enorm vertraagd. Waarom had zij als temperamentvolle energieke vrouw hiervoor gekozen? Ze had hiervoor gekozen vanuit haar verlangen naar rust, omdat ze zichzelf zo vaak onrustig voelde. Door heel veel energie in deze man te stoppen kon ze haar eigen onrust en gepieker negeren. We gingen samen haar onrust bekijken en er bleek een gevoel van waardeloosheid achter te zitten. In plaats van boos te zijn op hem besloot ze haar eigen groef van waardeloosheid te onderzoeken. Vanuit dit onderzoek kwam haar eigen waarde naar voren die onafhankelijk is van welke omstandigheid dan ook. Ze stopte met het vele energie geven, liet hem meer in zijn waarde en doorbrak zo het patroon met haar man. Nu voelde ze zich werkelijk zelf rustiger. De “draak” van waardeloosheid speelt af en toe nog op in haar leven, maar ze herkent hem sneller en kan er voor kiezen hier niet in mee te gaan.

Mag je aan de slag gaan met je eigen blinde vlekken? Afhankelijk worden van, of je irriteren aan het gedrag van je partner zijn namelijk beiden niet erg constructief.  Het gaat om het eigen onderzoek; Wat zegt deze afhankelijkheid of irritatie over mij? Natuurlijk geldt dit voor elke soort relatie.

Talent is anders

Elkaar aanvullen vanuit je talent is anders. In tegenstelling tot een tekort gaat het hier om overvloed. Vanuit je talent is de focus niet gericht op het tekort van de ander, maar op de overvloed van jezelf. Wil je meer weten over wat wij met talent bedoelen? Ga dan naar www.michaelhulst/talent-trajecten.nl 

 

 

Onafhankelijkheid
Om los te laten moet je eerst vasthouden.

CONTACT

Michael Hulst
info@michaelhulst.nl
06 33788976

Vestigingslocatie:
Emmaweg 86
1241 LJ Kortenhoef (nabij Hilversum)

Back To Top