Ga naar hoofdinhoud
het positieve willen vasthouden

Michael staat tegenwoordig elke ochtend een uur eerder op om te mediteren. Het werkt kennelijk verslavend want hij staat er vroeg voor op, zowel doordeweeks als in het weekend, hoe laat we ook naar bed gaan.

Twee weken geleden, op een zaterdagochtend, vertelde hij dat hij de eerste drie kwartier van zijn meditatie alleen maar bezig was geweest met het verhaal van de dag ervoor. We hadden die vrijdag de eerste traject-dag begeleid van een nieuwe groep voor het persoonlijke ontwikkeltraject Bewust Creëren. Het was een hele fijne dag geweest met een hoge intensiteit.

Michael was in een oude valkuil getrapt en had die positieve energie willen behouden en mee willen nemen naar de yogales van die ochtend, maar na drie kwartier besefte hij dat hij onmogelijk in het hier en nu aanwezig kon zijn als hij aan het oude bleef plakken. Het zorgde voor verkramping en strijd.

‘En’, zoals Michael zei; ‘als je dat eenmaal doorhebt, dan stop je ermee. Zo simpel is het. Het is alsof je wakker wordt en ziet wat er gebeurt en op het moment dat je het ziet, stopt het. Dat is geen verstandelijke beslissing, het is alsof je dan naar een ander niveau schakelt.’  Verkramping en strijd vielen daarbij direct weg.

Toch proberen we met ons verstand vaak om het positieve te verlengen of blijven we hangen in het negatieve verhaal van gisteren. Er is bewustzijn voor nodig om te zien dat dat gebeurt om weer tot jezelf te komen, om weer aanwezig te zijn en zo open te kunnen staan voor een nieuw moment.

Overigens was de yogales van die ochtend ongelofelijk intens, juist omdat hij het oude had losgelaten.

Het loslaten van het oude, aanwezig zijn in het hier nu en de toekomst open laten, staat ook centraal tijdens de Inspiratie 3-daagse ‘Leven vanuit Vrijheid’ op 11, 12 en 13 juli. Voor meer informatie bekijk de volgende link: https://www.thepresent.nu/inspiratie-3-daagse/

Deze blog wordt geschreven door Petulia van Tiggelen. Samen met Michael Hulst begeleidt zij mensen met onbegrepen chronische pijnklachten, zingevingsvraagstukken en relatietherapie. Daarnaast organiseren zij groepstrajecten die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Voor meer informatie zie de website The Present.nu 

Laat je doelen ook weer los
Wie ben ik?

CONTACT

Michael Hulst
info@michaelhulst.nl
06 33788976

Vestigingslocatie:
Emmaweg 86
1241 LJ Kortenhoef (nabij Hilversum)

Back To Top