skip to Main Content

ZIJNS COACH

Je kan je eigen weg niet kennen, je kan hooguit je eigen weg volgen.

referenties

Els 53 jaar, office manager:

“Al meer dan 10 jaar had ik last van een doorslaapprobleem. Vaak lag ik ‘s nachts uren wakker. Na alles geprobeerd te hebben (diverse medicatie, hypnotherapie) en er zó klaar mee te zijn, is het ongelofelijke met Michael in één sessie gebeurd: ik ben er vanaf!

Het ongelooflijke is gebeurd: ik ben er vanaf!

Als je me dit van te voren had verteld had ik het niet geloofd. De sessie heeft mij het inzicht gegeven dat het belangrijk is om mij van een nare emotie niet af te wenden maar er juist naar toe te gaan om zo te kijken waar die emotie vandaan komt. Michael weet je op een relaxte manier daar te brengen waar je problemen liggen. Ik beveel hem bij alles en iedereen aan die vastzit met zichzelf!”

Jessica, 51 jaar management assistent:

‘Tijdens een kort gesprek met Michael na een yogales, realiseerde ik mij dat hij snel doorhad waar mijn probleem lag en ik had er een goed gevoel over om zijn manier van aanpak/ coaching te ervaren. Michael heeft mij geholpen om ´onbewust oude pijn´ bewust te maken en dat deze er mag zijn. Dit heeft voor mij de weg vrij gemaakt om mijzelf te helen.

Bij afdwaling van mij, begeleidde hij mij subtiel terug naar de kern.

Zijn aanpak is duidelijk en rustig. Hij geeft het hele proces alle ruimte die nodig is. Bij afdwaling(!) van mij, begeleidde hij mij ´subtiel´ terug naar de kern.’ De rust, gehoord worden, mogen zijn, de zoektocht naar binnen! Fantastisch!”

Nancy, 54 jaar, verhalenverteller en docent Nederlands:

‘‘Ik had last van zeurende, irritante klachten laag in mijn rug. Michael is een aangenaam mens. Zijn aanpak is alsof je voor een spiegel zit, en ècht goed kijkt. Hij herhaalt de belangrijkste uitkomsten en gaat daarmee elke keer iets verder. Hij stelt zich open voor wat zich aandient zonder dat je het idee hebt dat hij van te voren weet waar het naar toe gaat.

De plek vond ik ook een sterk punt, dat gaf het wel een wow-factor (ondanks de regen).

Het meest waardevolle dat ik aan de sessie heb overgehouden is het inzicht dat ik beter af ben door niet teveel te focussen op ‘alles moeten weten’ en de wens om (vooraf) te willen weten hoe het moet en gaat. Maar tevens heb ik veel minder last van mijn rug. Als mijn rug toch weer opspeelt is dat meteen een reminder. Wat heeft mijn rug mij te zeggen? Als ik die vraag stel aan mezelf, dan herinner ik me het antwoord tijdens de sessie. Waardoor er als het ware een fysiek ‘anker’ is voor dat inzicht: Oh ja, ik hoef niet alles te weten.¨

Pim, 37 jaar, sales marketingdirecteur:

‘Door de sessie met Michael heb ik beter inzicht gekregen in hoe sommige van mijn denkpatronen mij fysiek in de weg zitten. Ik was altijd wel bereid hier naar te kijken, maar had toch ook maniertjes gevonden om de aangeleerde patronen met weer nieuwe gedachten ‘op te lossen’ , zonder mijn lichamelijk gevoel hierin mee te nemen. Mijn lichaam is nu een veel beter klankbord en metgezel aan het worden en vertelt me veel eerlijker of ik écht naar mijzelf en mijn patroon durf te kijken of bezig ben nieuwe oplossingen te bedenken in mijn hoofd. Ik kom weer dichter bij mijzelf.

Mijn lichaam is een veel beter klankbord en metgezel aan het worden

Michael’s aanpak vond ik gedegen en eerlijk. Hij is zich er heel goed bewust van dat hij enkel de luisteraar en vragensteller is; dat ik zelf uiteindelijk de weg moet vinden. Zo heb ik een stuk van mijzelf terug weten te vinden wat ik met name in mijn werk was verloren. Het klinkt zo geijkt, maar het stukje ‘kwetsbaarheid’ durf ik nu meer te tonen.’

 

Roos, 45 jaar, implementatie manager:

‘Ik heb na jaren van onzekerheid op mijn werk en een dip in mijn relatie, lichamelijke klachten gekregen (vooral benauwdheid) die duidelijk ook een relatie met stress en mentale onrust hebben.

De sessie met Michael heeft opgeleverd dat ik op een andere manier naar mijzelf en mijn gedrag ben gaan kijken. Dat ik inzie dat mijn gevoel van ‘niets waard zijn’ nergens op gebaseerd is en dat ik niet moet proberen alles te controleren en te regelen voor iedereen. Daarmee heb ik meer rust in mijn hoofd gekregen en voel ik mij ook letterlijk rustiger. Ik heb meer inzicht in hoe mijn lichaam reageert op stress of bepaalde prikkels. De yoga die ik ben gaan doen helpt daar ook aan mee. Een sterk punt vond ik zijn rustige manier van dingen benaderen. Ik voelde me veilig en vertrouwd bij hem. Je voelt in alles dat hij goed is in zijn vak.

Hij bracht op vakkundige manier de ervaringen, inzichten en ideeën die al in mijn hoofd rondzwierven bij elkaar.

Ik heb echt heel veel gehad aan mijn gesprek met Michael, hij bracht op vakkundige manier de ervaringen, inzichten en ideeën die al in mijn hoofd rondzwierven bij elkaar. De benauwdheid is verdwenen. Nogmaals dank Michael!’

copyright Michael Hulst 2020

Back To Top