Een krachtige en flexibele rug is voor iedereen mogelijk. Ook voor mensen die al jarenlang met rugklachten rondlopen! Wil jij een gezonde, krachtige en soepele rug dan nodig ik je uit om hier constructief aan te werken.

“Zelf heb ik lange tijd flinke rugpijn gehad. Dusdanig dat ik op een gegeven moment niet verder dan één km. kon lopen. Wilde ik verder dan moest ik eerst mijn rug ontspannen en rekken, dan ging het weer even. Yogalessen geven werd erg pijnlijk en na van alles geprobeerd te hebben; yoga, fysiotherapie, manuele therapie, massage, accupunctuur, enz., besefte ik dat er ook op mentaal en emotioneel gebied iets moest gebeuren. Tegenwoordig voelt mijn rug beter dan ooit en zijn de klachten verdwenen. Al blijft dit gebied een sensitieve plek. Zodra hier opnieuw klachten opspelen word ik uitgedaagd om mijzelf te onderzoeken. Zo werkt dit gebied voor mij bewustzijnsverruimend¨

Michael.

Het gezonde rug programma bestaat uit drie privé sessies en omvat:

  • Een intake gesprek
  • Het onderzoeken van onbewuste emoties en overtuigingen die ten grondslag liggen aan de rugklachten
  • Massage om de spierspanning in de rug te verlagen
  • Effectieve yogaoefeningen om je rug te ontspannen, te versterken en in balans te houden

Aan het einde van de drie sessies:

  • Is de rugpijn aanzienlijk verminderd of verdwenen
  • Ken je de juiste oefeningen om je onderrug fysiek in balans te houden
  • Weet je welke emoties en overtuigingen voor stress zorgen en voor het vastzetten van rugspieren

Hannie Leek, ex-docent Duits, met pensioen (65)

Jarenlang heb ik ’s nachts last gehad van mijn heup. Er was sprake van een slijmbeursontsteking en daardoor aangespannen spieren. Ettelijke keren heb ik fysiotherapie gehad, wat zeker hielp maar steeds maar tijdelijk. Hetzelfde gold voor de cortison injecties. De pijn kwam steeds terug. Door de behandeling van Michael werd ik mij ervan bewust dat die pijn daar niet voor niks zat. Die pijn had mij wat te vertellen en ik kon daar aan gaan werken. Ik ben welbewust stappen gaan zetten (actie!) en heb bepaalde dingen juist losgelaten. De pijn was binnen 2 weken rond de 90% verminderd. Het zal voorlopig een zwakke plek blijven, maar ik kan er nu prima mee leven en slaap weer uitstekend. Ik stond er behoorlijk kritisch tegenover, maar ben mij nu heel bewust geworden van de samenhang van lichaam en geest.

Marko Cortel, Perswoordvoerder(45)

Al enige tijd had ik stekende pijn in mijn rug, met uitstraling naar mijn been. Omdat symptoombestrijding via fysiotherapie niet werkte, koos ik ervoor om me te richten op wat ik noem ‘bronaanvaarding’. Bij Michaels programma Gezonde Rug kies je voor het laatste. Pijn in het lijf heeft meestal een psychische bron. Michael begeleidde me in het observeren van overtuigingen die zich in de loop der jaren in mijn hoofd hadden vastgezet en die ik inmiddels als ‘waarheid’ aannam. Maar is dat ook zo? En hoe hebben ‘waarheden’ effect op mijn doen en laten en op mijn fysieke gestel? In een combinatie van praten, energie stromen, voelen en massage (waarbij ik leerde luisteren naar het verhaal achter de pijn) bracht Michael me een stap verder naar de heling van mezelf. Niet makkelijk, soms confronterend, maar vooral heel heilzaam en verhelderend. Het fijne aan deze sessies met Michael is zijn volstrekt oordeel loze benadering. Ontspannen, met humor en zonder het zwaar te maken doken we samen in de pijn en wat het wilde zeggen. En ook fijn: na de eerste sessie al direct resultaat!