skip to Main Content

een krachtige en flexibele rug is voor iedereen mogelijk

Een krachtige en flexibele rug is voor iedereen mogelijk. Ook voor mensen die al jarenlang met rugklachten rondlopen!
Wil jij een gezonde, krachtige en soepele rug dan nodig ik je uit om hier constructief aan te werken.

“Zelf heb ik lange tijd flinke rugpijn gehad. Dusdanig dat ik op een gegeven moment niet verder dan één km. kon lopen. Wilde ik verder dan moest ik eerst mijn rug ontspannen en rekken, dan ging het weer even. Yogalessen geven werd erg pijnlijk en na van alles geprobeerd te hebben; yoga, fysiotherapie, manuele therapie, massage, accupunctuur, enz., besefte ik dat er ook op mentaal en emotioneel gebied iets moest gebeuren. Tegenwoordig voelt mijn rug beter dan ooit en zijn de klachten verdwenen. Al blijft dit gebied een sensitieve plek. Zodra hier opnieuw klachten opspelen word ik uitgedaagd om mijzelf te onderzoeken. Zo werkt dit gebied voor mij bewustzijnsverruimend.¨  Michael

Het gezonde rug programma bestaat uit drie privé sessies en omvat:

  • Een intake gesprek
  • Het onderzoeken van onbewuste emoties en overtuigingen die ten grondslag liggen aan de rugklachten
  • Massage om de spierspanning in de rug te verlagen
  • Effectieve yogaoefeningen om je rug te ontspannen, te versterken en in balans te houden

Aan het einde van de drie sessies:

  • Is de rugpijn aanzienlijk verminderd of verdwenen
  • Ken je de juiste oefeningen om je onderrug fysiek in balans te houden
  • Weet je welke emoties en overtuigingen voor stress zorgen en voor het vastzetten van rugspieren

reacties

Hannie Leek, ex-docent Duits, met pensioen (65)

Jarenlang heb ik ’s nachts last gehad van mijn heup. Er was sprake van een slijmbeursontsteking en daardoor aangespannen spieren. Ettelijke keren heb ik fysiotherapie gehad, wat zeker hielp maar steeds maar tijdelijk. Hetzelfde gold voor de cortison injecties. De pijn kwam steeds terug.

Door de behandeling van Michael werd ik mij ervan bewust dat die pijn daar niet voor niks zat.

Die pijn had mij wat te vertellen en ik kon daar aan gaan werken. Ik ben welbewust stappen gaan zetten (actie!) en heb bepaalde dingen juist losgelaten. De pijn was binnen 2 weken rond de 90% verminderd. Het zal voorlopig een zwakke plek blijven, maar ik kan er nu prima mee leven en slaap weer uitstekend. Ik stond er behoorlijk kritisch tegenover, maar ben mij nu heel bewust geworden van de samenhang van lichaam en geest.

Marko Cortel, Perswoordvoerder(45)

Al enige tijd had ik stekende pijn in mijn rug, met uitstraling naar mijn been. Omdat symptoombestrijding via fysiotherapie niet werkte, koos ik ervoor om me te richten op wat ik noem ‘bronaanvaarding’. Bij Michaels programma Gezonde Rug kies je voor het laatste. Pijn in het lijf heeft meestal een psychische bron. Michael begeleidde me in het observeren van overtuigingen die zich in de loop der jaren in mijn hoofd hadden vastgezet en die ik inmiddels als ‘waarheid’ aannam. Maar is dat ook zo? En hoe hebben ‘waarheden’ effect op mijn doen en laten en op mijn fysieke gestel? In een combinatie van praten, energie stromen, voelen en massage (waarbij ik leerde luisteren naar het verhaal achter de pijn) bracht Michael me een stap verder naar de heling van mezelf.

Niet makkelijk, soms confronterend, maar vooral heel heilzaam en verhelderend.

Het fijne aan deze sessies met Michael is zijn volstrekt oordeel loze benadering. Ontspannen, met humor en zonder het zwaar te maken doken we samen in de pijn en wat het wilde zeggen. En ook fijn: na de eerste sessie al direct resultaat!

Mirjam Schutz, medewerker op een dagcentrum voor psychogeriatrische cliënten (48):

Ik loop al jaren bij een chiropracticus omdat ik altijd veel last van mijn onderrug heb; een zeurende pijn die komt en gaat.
Na 2x een sessie bij Michael te hebben meegemaakt, ben ik er achter gekomen dat dit voor een groot gedeelte vanuit mijn geestelijke toestand voortkomt.
Als je echt bij jezelf naar binnen durf te gaan en naar jezelf wil luisteren kom je tot de ontdekking wat de oorsprong je klachten kunnen zijn. Michael helpt je hierbij stap voor stap. In het begin is het best verwarrend om tot de ontdekking te komen dat je mentale denken zoveel invloed heeft op je fysieke functioneren! Ik moest daar zelf een weg in vinden.
Ik moet mijn 3e sessie nog ondergaan, hierin is het voor mij de bedoeling dat ik van Michael aanwijzingen krijg welke fysieke oefeningen mij kunnen ondersteunen.

Claske Houwing, Leidinggevend jeugdzorg (54):

Na enige aarzeling heb ik me aangemeld voor het gezonde rug programma. Aarzeling omdat ik al bijna twee jaar aan het tobben was met rug en heupklachten die maar niet verholpen leken te kunnen worden.

Wat zou dit programma dan kunnen bijdragen? Toch voelde ik dat de insteek van Michael; het aanpakken van mentale overtuigingen in combinatie met een fysieke insteek, wel eens zeer effectief zou kunnen zijn. Ik ben er aan gaan staan en het heeft me veel opgeleverd.

Het programma heeft me een spiegel voorgehouden. Een spiegel waarin ik kon zien hoe ik mijzelf letterlijk vastzet; zowel fysiek als in mijn overtuigingen. De eerste ruimte ontstond door anders naar mijn klachten te gaan kijken en te ervaren welke spanning ik zelf oproep. Dat loslaten bracht ontspanning. Nu ik alweer enkele weken zonder dagelijkse pijnklachten ben, ga ik vol goede moed door op de ingeslagen weg. Het zou mooi zijn als meerdere mensen kunnen profiteren!

Margo v.d. Bosch, financieel-administratief medewerkster (53):

Al ongeveer 30 jaar heb ik problemen met mijn rug die behoorlijk belemmerend werken. Zoals stijfheid, altijd pijn in mijn onderrug, heel vaak spit en daardoor niet ´redelijk lang’ kunnen staan en lopen.
Ik heb geprobeerd om mij niet door deze klachten te laten belemmeren en ben altijd actief gebleven (vroeger turnen, later hardlopen en wandelen) maar om dat ook maar enigszins redelijk te blijven volhouden heb ik vele doktors, fysiotherapeuten en SMA’s bezocht.
De medicatie of oefeningen die ik dan kreeg konden in het beste geval de ergste pijn verhelpen, maar op de lange termijn was het geen oplossing.

Toen ik jouw Gezonde Rug programma las en dit bekeek vanuit de visie die je ook neerlegt in je yogalessen dacht ik: wellicht is het niet mijn rug die opspeelt, maar zijn het geheel andere factoren die er de oorzaak van zijn dat mijn rug protesteert? Ik had werkelijk geen idee wat dat dan zou kunnen zijn, maar had er voldoende vertrouwen in om ervoor te gaan.

Door (met stevige hulp van jou) mijn gedachten en emoties te onderzoeken is het me gelukt om een verandering te laten plaatsvinden. Ik vond het heel moeilijk om diep in mijn hart te kijken, om daar te voelen en mijn mentale overtuigingen uit te spreken.
Het heeft wel heel bevrijdend gewerkt in een periode waarin ik het extra moeilijk had. Ik kijk nu veel positiever tegen mijzelf aan; emoties en gedachtes die ik voorheen afkeurde hoef ik niet meer te verstoppen, ze mogen er zijn. De oefeningen die je mij hebt geleerd ga ik verspreid over de week dagelijks in mijn routine inplannen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat deze methode mij helpt om mijn lichaam weer in balans te brengen en vooral te houden.
Heel hartelijk dank voor je geduld met mij (je emoties onderzoeken is toch moeilijker dan je van te voren denkt) en ik hou je op de hoogte.

Back To Top